TABAKSROUTE OP 29 SEPTEMBER 2013 !!!
 
 

Tabaksroute in Appelterre op
30 september 2007

Derde stop

Op de derde stop werden wij verwelkomt door onze vriend Michel Fonteyn en ook hier weer een bonnetje in ruil voor een drankje.Naast de koets bemerk je Yvan Roelandt, de organisator, die even poolshoogte was komen nemen.Twee ruiters die net na ons toekwamen hielden het na deze stop voor bekeken omdat een van hun rijdieren tekenen van uitputting vertoonde.

De 35 koetsen en 26 ruiters die aan deze verjaardagsrit deelnamen zullen het zich niet beklaagd hebben want tot mijn grote verbazing hebben wij veel onverharde paden bereden.Enkel het laatste stuk was een tegenvaller want onlangs werd een der paden omgevormd tot een geasfalteerd stuk. Hopelijk blijven de overige stukken onveranderd en worden zij niet opgeofferd aan koning wandelaar/fietser.

Nogmaals onderweg
Eindpunt én beginpunt

Na 36km kwamen wij terug aan de kerk van Appelterre, het startpunt van de wandeling, maar nog was het niet gedaan want Yvan vergastte ons nog eens op een drankje.De menners in het blauw op de foto hiernaast zijn die van het menteam "Junior Contractors" uit Zegelsem bij Oudenaarde. Deze mensen hadden ook de rit ingekort want een hunner paarden had een ijzer verloren en begon te manken zodat zij wijselijk besloten om via de kortste weg terug te keren.Besluit, een aanrader.

Het is mogelijk om een DVD van deze rit te kopen.

Kostprijs 10€ , duur 1 uur.

Bestellen kan via YVAN.ROELANDT@TELENET.BE of  telefonisch 0495/408 857

 

 
 
     
Created by Heidi Binon