TABAKSROUTE OP 29 SEPTEMBER 2013 !!!
 
 

Tabaksroute in Appelterre op
30 september 2007

Foto
G E W E L L L L D I G.....,
om het met de woorden van onze bekende Eddy Wally te zeggen, zo zou ik deze dag willen beschrijven.Naar aanleiding van het 1-jarig bestaan van het men- en ruiterpad "de Tabaksroute", organiseerde de initiatiefnemer en samensteller van deze route een wandeling langs deze om ze zo meer bekendheid te geven. Voor een inschrijvingsgeld van 5€ kreeg men een enveloppe met de nodige bonnetjes en een kaart van het pad, alsook een koffie en een koffiekoek.

De kaart is heel duidelijk en dient enkel ter ondersteuning en/of als aanwijzer van de bezienswaardigheden (waarvan een gedetailleerde beschrijving is gegeven), want de route is volledig gepijld (zie invoeging) met paaltjes waarop het logo van ruiter- menpad en de te volgen richting zijn aangegeven.

Foto
Mountainbikers op het traject

Het is zondag, mooi weer, prachtige onverharde paden en wat kom je dan tegen? Ja, zie rode pijl, juist, mountainbikers waar je dan maar moet achterblijven tot zij, of jij, een andere richting uitgaan.Hiernaast zie je ook wat een hele week regen uitricht met de onverharde paden. Hier doorrijden in een flinke galop en je hebt leute voor twee want het slijk en het water vliegen je zo om de oren. Later is er dan minder leute als de koets moet gekuist worden, maar dat nemen wij er graag bij.

Na ongeveer 9km hadden wij de eerste stop. Hier werden de eerste bonnetjes ingewisseld voor 2 belegde sandwiches en een drankje. De dame in de rode reflecterende jas was de huisfotograaf die van iedere deelnemer onderweg beelden heeft geschoten, maar zij was niet alleen want er werden ook bewegende beelden vastgelegd door een cameraman, laten wij hem de huiscameraman noemen.Eventjes tussendoor, op deze weide hoorde ik een der menners het volgende zeggen, "Als ik er niet op sta, is de reportage mislukt", van een eigendunk gesproken.;-)

Eerste stop
Tweede stop

De tweede stop werd aangedaan na 17km en was op de manège "Hof ter Mulders" in Nederhasselt. Op de buitenpiste, die grenst aan het terras, werd haltgehouden en kon men terug een bonnetje inruilen voor een drankje.

Boeren, zondag of niet, werken doen deze mensen toch. Op het derde deel van de route haalden wij deze tractor in. Toen de bestuurster, een sympathiek mens, dit in de gaten had verhoogde zij haar snelheid om de weg zo snel mogelijk vrij te maken.

Tractor op het traject

Vervolg

 

 
 
     
Created by Heidi Binon