TABAKSROUTE OP 29 september 2013 !!!
 
 

De TABAKSROUTE

Oost-Vlaanderen is een provincie met een hart voor paarden. Getuige daarvan: het grote aantal ruiterverenigingen en maneges. Voor ruiters en menners is het niet altijd gemakkelijk om geschikte wegen te vinden voor een uitstapje met het paard. De Tabaksroute, met start in Ninove-Appelterre, is een men- en ruiterroute met een toeristische inslag. Het traject is volledig bewegwijzerd en bij de route hoort een verzorgde brochure.

De Tabaksroute voor ruiters en menners is 36km lang. Ze start op het dorpsplein van Appelterre, een deelgemeente van Ninove. Wie Appelterre zegt, denkt aan pijp en tabak. Appelterre-Eichem is immers bekend, binnen en zelfs buiten de landsgrenzen, voor de ambachtelijke tabaksteelt. Vooral in het verleden, want vandaag blijft er maar één tabaksverwerkend bedrijf meer over. Tabaksindustrie Torrekens dat op het traject van de route ligt. De streek is ook de bakermat van het Brabantse trekpaard.

Via rustige veldwegen trekt de route van Appelterre naar Eichem. Via Outer en Lebeke gaat het naar manege “Hof Van Mulders”, waar even een rustpauze kan worden ingelast. Het traject leidt verder richting Aspelare en Voorde, waar het Waterkasteel en de kerk van Sint-Pietersbanden in het oog springen. Op weg naar het eindpunt gaat het nog naar “Hof ter Cleye”, Tabaksindustrie Torrekens en het hof ’t Angereel.

De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten palen. In de brochure van de Tabaksroute vind je een gedetailleerde kaart, een wegbeschrijving en uitgebreide toeristische en praktische informatie.

Deze is te verkrijgen bij www.tov.be of vvv Ninove

 
 
 
 
     
Created by Heidi Binon